Hollandse garnalen zijn onbetwist de lekkerste garnalen die er zijn en juist met pasta komen ze bijzonder goed tot hun recht. Dit gerecht breng je op smaak met pesto en cherrytomaten.
Ingrediënten
- 400 g gepelde Hollandse garnalen
- 400 g papardelle of tagliatelle
- 300 g groene asperges
- 300 g kerstomaatjes
- 2 el olijfolie
- 100 g pesto, vers of gekoeld
- peper en zout
Bereiding
- Verwijder een stukje (2-3 cm) van de onderkant van de asperges en snijd de rest in stukjes van 3-5 cm. Haal de kroontjes van de tomaten af en halveer ze.
- Kook de pappardelle gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de gesneden asperges 5 minuten mee. Giet af, laat even uitlekken en schep terug in de pan.
- Verwarm ondertussen de olie in een koekenpan en bak de tomaatjes 2 minuten. Meng de hete pappardelle en asperges goed met de pesto, garnalen en tomaatjes en voeg de 2 eetlepels olijfolie toe. Warm nog 2 minuten door en verdeel over borden.
- Strooi op het laatst wat blaadjes verse basilicum over de pasta. Serveer met een Romeinse salade en sjalotjes.