Wilt u vandaag nog uw bestelling afhalen? Neem dan telefonisch contact op via (033) 456 38 29

Wilt u vandaag nog uw bestelling afhalen? Neem dan telefonisch contact op via (033) 456 38 29

Wilt u vandaag nog uw bestelling afhalen? Neem dan telefonisch contact op via (033) 456 38 29

Culinair genieten

Gebakken scholfilet met tomaatjes

Schol is een magere vissoort met een vrij neutrale smaak, die het daarom heel goed doet met kruiden als paprika en chili. Probeer dit gerecht eens: scholfilets op z’n Italiaans. Buon Appetito!

 

Ingrediënten

  • 600 g scholfilet
  • 75 g bloem
  • 1 el paprikapoeder of chilipoeder
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • 3-4 el olijfolie
  • 1 bakje kerstomaatjes
  • peper en zout

Bereiding

  1. Halveer de scholfilets in de lengte, spoel ze af onder stromend water en dep ze droog. Roer op een bord de bloem, chilipoeder, Italiaanse kruiden, 2 theelepels zout en peper door elkaar. Wentel de scholfilets door de bloem, schud overtollige bloem eraf.
  2. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de scholfilets (in gedeelten) in 5-7 minuten mooi bruin en gaar, keer ze halverwege.
  3. Halveer de tomaatjes en leg ze met het snijvlak in het bakvet. Bak ze in 2 minuten bruin. Leg op vier borden elk drie scholfilets en leg de tomaatjes ernaast.
Mijn winkelwagen
Je winkelwagen is leeg.

Het lijkt erop dat je nog geen keuze hebt gemaakt.