Schol is een magere vissoort met een vrij neutrale smaak, die het daarom heel goed doet met kruiden als paprika en chili. Probeer dit gerecht eens: scholfilets op z’n Italiaans. Buon Appetito!
Ingrediënten
-
600 g scholfilet
-
75 g bloem
-
1 el paprikapoeder of chilipoeder
-
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
-
3-4 el olijfolie
-
1 bakje kerstomaatjes
-
peper en zout
Bereiding
- Halveer de scholfilets in de lengte, spoel ze af onder stromend water en dep ze droog. Roer op een bord de bloem, chilipoeder, Italiaanse kruiden, 2 theelepels zout en peper door elkaar. Wentel de scholfilets door de bloem, schud overtollige bloem eraf.
- Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de scholfilets (in gedeelten) in 5-7 minuten mooi bruin en gaar, keer ze halverwege.
- Halveer de tomaatjes en leg ze met het snijvlak in het bakvet. Bak ze in 2 minuten bruin. Leg op vier borden elk drie scholfilets en leg de tomaatjes ernaast.